hero image


Φυσικά σφουγγάρια Θαλάσσης

Χάδι της φύσης που ξυπνά τις αισθήσεις
 

Η περιποίηση του προσώπου και του σώματός σας είναι σοβαρή υπόθεση. Τα φυσικά σφουγγάρια, μπορούν καλύτερα.
Τα σφουγγάρια ζουν στον βυθό της θάλασσας και αποτελούν πρωτόγονα ζώα που ανήκουν στην κατηγορία των ποροφόρων. Η Κάλυμνος είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό για την αλιεία εξαιρετικής ποιότητας σφουγγαριών. 

Τα σφουγγάρια είναι ακίνδυνα και φιλικά για το δέρμα αφού δεν προκαλούν αλλεργίες, είναι απαλά και εκτός από τον καθαρισμό του δέρματος απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα. Είναι ανθεκτικά στην τριβή, πολύ μαλακά, δεν λεκιάζουν και δεν διατηρούν μυρωδιές. Τα καλύτερα σφουγγάρια είναι αυτά του Αιγαίου και γενικότερα της Μεσογείου λόγω των ειδικών θαλάσσιων συνθηκών και της μεγαλύτερης ποσότητας αλατιού που δίνει ανθεκτικά σφουγγάρια ανώτερης ποιότητας

Οι Αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και οι Βυζαντινοί το χρησιμοποιούσαν τα σφουγγάρια για την φροντίδα του προσώπου και του σώματός τους, την καθαριότητα του χώρου, τη γραφή, τη ζωγραφική κ.α.
 
 
 
Honeycomb
Μεσογειακοί τύποι σφουγγαριών

Το σφουγγάρι honeycomb είναι σχεδόν σφαιρικό και κυρίως βαρύ και χοντρό. Η κάτω επιφάνεια, η οποία κολλάει στο υπόστρωμα είναι τραχιά. Το χρώμα είναι συνήθως σκούρο καφέ και το βρίσκει κανείς σε βάθη από 9 έως 80 μέτρα. Τα εδάφη ψαρέματος του honeycomb είναι κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, την Εύβοια και τα Δωδεκάνησα.
 
 
Fina silk 
Μεσογειακοί τύποι σφουγγαριών

Το Fina silk θεωρείται το καλύτερο και το πιο ακριβό είδος σφουγγαριών με πολύ μεγάλη ποικιλία. Το χρώμα ποικίλει αντιστρόφως ανάλογα με τη θολότητα. Είναι συμπαγές σφουγγάρι και έχει μεγάλη ελαστικότητα και ευκαμψία. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η αμμώδης αίσθηση εξαιτίας μίας πολύ φίνας υφής.  Κυρίως βρίσκεται στην Κρήτη, την Εύβοια, τη Σάμο και τα Δωδεκάνησα σε βάθος 100 μέτρων.
 
 
Hardhead 
Τύποι σφουγγαριών άλλων θαλασσών

Τα σφουγγάρια Hardhead είναι τυπικά κυκλικά και πιο σκληρά σφουγγάρια. Ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα Fina silk σφουγγάρια, αλλά βγαίνουν σε μικρότερα βάθη. 
 
 
Grass
Τύποι σφουγγαριών άλλων θαλασσών

Τα σφουγγάρια Hardhead είναι απορροφητικά, ανθεκτικά, παρ’ όλα αυτά μαλακά. Η υφή τους τα κάνει καλά και φθηνά σφουγγάρια για μπάνιο.
 

 
 
 
 
Wool 
Τύποι σφουγγαριών άλλων θαλασσών

Τα σφουγγάρια Wool είναι ένα είδος που χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική απαλότητα και ομορφιά του. Κάνουν το μπάνιο απλά αναζωογονητικό. Ενώ είναι σχετικά σκληρά στην αρχή, τείνουν να μαλακώνουν με κάθε χρήση. Αποφύγετε τη χρήση χλωρίου οποιουδήποτε είδους σε αυτά ή άλλα σφουγγάρια καθώς αυτό θα αποδυναμώσει την ίνα και να μειώσει τη διάρκεια ζωής του σφουγγαριού. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στα καλλυντικά, το πλύσιμο αυτοκινήτων, συσκευών και χαλιών καθώς και στη ζωγραφική.